BLOG

Zero&Sano Beschermd Wonen sluit zich aan bij de Yes We Can Healthcare Group

Zero&Sano werkt al jaren intensief samen met Yes We Can Clinics om jongeren en (jong)volwassenen na de kliniek een warme en veilige plek te bieden en hen te helpen in hun volgende stap naar een gezond en zelfstandig leven in herstel. Deze warme en liefdevolle plek hebben zij bij Yes We Can Clinics al geheel ervaren en sluit feilloos aan op het Beschermd Wonen van Zero&Sano. Wij zijn dan ook enorm blij dat we per 30 november mogen aansluiten als nieuwe partner bij de Yes We Can Healthcare Group.

In elke regio

Samen hebben we onszelf het doel gesteld om binnen enkele jaren in elke regio in Nederland een Beschermd Wonen-huis te openen. Niet alleen voor de fellows van de Yes We Can Healthcare Group, maar ook voor de cliënten van andere klinieken die na een behandeling een beschermde woonvorm nodig hebben. De ambitie is om gezamenlijk door te groeien naar 500 plekken in Nederland, waar jongeren (vanaf 16 jaar) en volwassenen voor een bepaalde periode beschermd kunnen wonen en waar beschermd wonen ook écht beschermd is.

Op weg naar een gezonde en veilige toekomst

Micha Vermaat, oprichter van Zero&Sano: “Zero&Sano is ontzettend enthousiast om samen met de YWCHG te bouwen aan de gezamenlijke ambitie onze succesvolle vorm van zorg landelijk uit te rollen en zo nog meer jongeren en volwassenen te helpen naar een gezonde en veilige toekomst.”

De warmste en veiligste omgeving

Jan Willem Poot, oprichter van de YWCHG: “Ik vind Zero&Sano de warmste en veiligste omgeving voor jongeren en volwassenen die net uit een intensieve behandeling komen: puur, echt en mega-effectief. Honderden jongeren die in onze kliniek behandeld werden en naar een huis van Zero&Sano gingen, stonden na één jaar weer volledig op eigen benen. Dát is het doel van Beschermd Wonen: binnen één jaar terug in de maatschappij, ongeacht hoe je leven hiervoor was.”

Meer weten? Lees het hier

Even afkoelen in de isoleercel

In Nederland zitten 1.800 jongeren onschuldig vast. Ze zijn niet veroordeeld voor een misdrijf. Zij zitten in Gesloten Jeugdzorg. “In de eerste plaats wanneer het

Read More