BLOG

Even afkoelen in de isoleercel

In Nederland zitten 1.800 jongeren onschuldig vast. Ze zijn niet veroordeeld voor een misdrijf. Zij zitten in Gesloten Jeugdzorg. “In de eerste plaats wanneer het kind een gevaar is voor zichzelf of voor anderen. In de tweede plaats als men het niet meer weet…” (Peer van der Helm, hoogleraar jeugdzorg). En als deze kinderen zich slecht gedragen of niet luisteren? Dan gaan ze de isoleercel in. Echt! ‘Ga maar even afkoelen in de isoleercel.’ Terwijl het al 15 jaar vaststaat dat dit niet werkt… 

Zero&Sano Amersfoort

Op 23 februari kreeg staatssecretaris Maarten van Ooijen de petitie ‘Stop de gesloten jeugdzorg’ met 134.010 handtekeningen. Ook RTL Nieuws besteedde hier aandacht aan. In de uitzending vertelt Brock aan de hand van zijn eigen bevindingen waarom Gesloten Jeugdzorg niet meer zou moeten mogen anno 2022. Brock is bewoner bij Zero&Sano Amersfoort. Het gaat nu gelukkig veel beter met hem. Hier kijk je de uitzending nog eens terug. Brock, wij zijn fucking trots op je man!

Voordeursleutel

Bij Zero&Sano zijn geen isoleercellen. We sluiten sowieso nooit, onder geen enkele voorwaarde, iemand op. Sterker nog, we geven je de sleutel van de voordeur!