FAQ

FAQ

Jazeker, indien je vast bent gelopen op het gebied van verslaving en op andere leefgebieden maken wij geen onderscheid in vormen en soorten van verslaving
Vanaf 16 jaar en ouder kun je bij ons terecht

Ja. De kosten zijn vrijwel nooit een obstakel. Bekijk de kosten hier

Ja natuurlijk. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier

Ja. Ook hier geldt dat dit in de meest voorkomende gevallen geen probleem is. We helpen eventueel met de aanvraag.
Een traject bij Zero&sano duurt  over het algemeen een jaar.
Ja natuurlijk! Bel ons voor een afspraak dan kunnen we dit inplannen.
Bezoek is toegestaan, dit gaat wel altijd in overleg.
Er zijn voor jouw eigen veiligheid regels met betrekking tot elders overnachten. Die leggen wij je graag in een gesprek aan jou uit.
Graag zelfs. Wij staan zeer open voor contact met jouw familie.
Ja hoor. Geen zorgen. Je verblijft bij ons vrijwillig en hebt zelf de sleutel van de voordeur. Wel verwachten wij van jou dat jij je aan de huisregels houdt en afspraken nakomt.
De  meeste van onze cliënten stromen na een traject uit naar een zelfstandige woning. Mocht dit nog te hoog gegrepen zijn dan ondersteunen wij in het vinden van een vervolgtraject.
Nee. Wel zien wij dat 95% van onze uitstromers met onze hulp in aanmerking komt voor een sociale woning. We gaan je wel helpen.
In de 9e maand gaan wij samen met jou de mogelijkheden op een rijtje zetten.
Ja natuurlijk. We helpen je en als het nodig blijkt verwijzen we je naar een budgetbeheerder of bewindvoerder.
Zero&Sano heeft een grote community van verblijvende en  oud-cliënten Zij vormen een groot netwerk waar we jou graag mee kennis laten maken. Ook werken we met ervaringsdeskundigen.Zij kennen de weg en delen dit graag met je!
Zero&Sano heeft in iedere woning Wifi en een televisieruimte. Je moet zelf zorgen voor een telefoon en voldoende beltegoed zorgen. Je bent zelfs verplicht zelf een mobiele telefoon te hebben met voldoende tegoed. Waar nodig kan je voor het bellen naar officiële instanties onze telefoon gebruiken.
Als je niet kunt koken kan je daar hulp bij krijgen. Bovendien eten we een aantal maal in de week samen. We maken geen chef-kok van je.
Het is, als jij jezelf openstelt voor onze begeleiding, open en eerlijk bent, niet nodig om terug te vallen. Wij werken op basis van abstinentie, om een veilige omgeving voor iedereen te creëren stoppen wij het verblijf wanneer iemand terugvalt. Dit doen wij ook bij agressief gedrag!
Niet altijd. Het is soms nog handig een tijdje een vinger aan de pols te houden, daar zijn nog mogelijkheden toe.
Ja wij werken alleen met cliënten die een behandeling hebben afgerond.
Staat je vraag er niet bij? Neem gerust even contact met ons op