LOCATIES

De hoofdvestiging van Zero&Sano bevind zich in de gemeente Krimpen aan den IJssel, dit is tevens het ‘hart’ van de instelling. Hier zijn we 5 jaar geleden begonnen.

Het gros van onze cliënten land na een intensieve klinische behandeling op deze locatie. De twee flinke panden zijn prachtig gelegen aan de rivier de IJssel in een rustige wijk aan de rand van de gemeente.

Een veilige plek, weg van de drukte van de stad, maar met de mogelijkheid om zelfhulpgroepen te bezoeken binnen handbereik. Vanuit de zorginstelling bestaat de mogelijkheid om te sporten bij de nabijgelegen sportclub en organiseren we gezamenlijke sportactiviteiten.

Het kantoor waar een deel van de administratie plaatsvind en waarvandaan de begeleiding wordt aangestuurd ligt op loopafstand van de woningen, hier boven bevind zich nog één woning.

De cliënten die in onze woningen verblijven worden intensief begeleid door ervaren zorgverleners en wonen zoveel mogelijk ‘zelfstandig in groep’. Tijdens de avonduren zijn wij, indien nodig, telefonisch oproepbaar.

Wekelijkse vinden er random urinecontroles plaats om de veiligheid van de bewoners te waarborgen. Overdag bieden wij onze cliënten een programma met veel structuur aan.

Men woont per woning met meerdere personen samen. Iedereen heeft zijn eigen slaapgedeelte, voorzien van bed, kast en bureau. Er is een gezamenlijke woonkamer, keuken, badkamer en toilet. De woningen zijn natuurlijk volledig gemeubileerd en voorzien van alle noodzakelijke middelen zoals wifi, computer, tv, koelkast, wasmachine, badhanddoeken, linnengoed e.d.

De woningen hebben tevens een spreekkamer voor individuele gesprekken en een groepsruimte. Op de kamers en in de gemeenschappelijke ruimtes mag niet worden gerookt maar de woningen hebben wel een rookruimte.

In alle huizen geldt een ‘zero tolerance’ beleid op gebruik van alcohol en middelen. In de huizen gelden strikte huisregels waar niet vanaf geweken kan worden, dit om overlast te voorkomen, voor iedereen een veilig omgeving te creëren en om in huis de sereniteit te bewaken.

De verblijfsduur is maximaal 1 jaar na het afsluiten van de abstinentie gerichte verslavingsbehandeling.

Doorgaans zien wij dat door de intensieve begeleiding onze cliënten na verloop van tijd hun weg in herstel hebben gevonden, hun (financiële) situatie gestabiliseerd is en dat zij klaar zijn voor een volgende stap.

Hiervoor biedt Zero&Sano, voor hen die dat willen, de mogelijkheid door te stromen naar een meer zelfstandige woonvorm. Deze woonvormen bevinden zich in het hart van Rotterdam, aan de rand van het centrum en worden minder intensief ‘bemand’ door onze zorgverleners

Door de ligging van deze woningen zijn meetinglocaties nog makkelijker te bereiken. Uiteindelijk zien wij dat bijna al onze cliënten, clean en nuchter en met heel veel bruikbare tools uitstromen naar zelfstandige woonruimte in onze regio. Natuurlijk helpen wij hier bij!